Szobafoglalás

Foglalja le még ma szobáját a Boros Kastélyban!
Tovább...

Ajánlatkérés

Kérje árajánlatunkat online, vagy hívjon minket, kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!
Tovább...

Hírlevél

Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen híreinkről, ajánlatainkról!
Feliratkozom!

Bérelje ki a kastélyt!

Legyen Ön is kastélytulajdonos!
Kérje árajánlatunkat, és bérelje ki a Boros Kastélyt!
Tovább...

Programok

Egész napos csoportos vagy egyéni vitorlásprogram Badacsonyba

Phoenix vitorlásIndulás Fonyódról reggeli után transzfer busszal Balatonboglárra. Átvitorlázás a túlsó partra, Badacsonyba a kétárbócos 35-45 személyes Phoenix vitorlással.
A fedélzeten pezsgő, üdítő. Borkóstolás, ebéd a badacsonyi szőlőhegyen, visszafelé séta, vásárlás, szabad program Badacsonyban. Délután visszahajózás Balatonboglárra.
A kikötőből transzfer Fonyódra.

Kiránduló programok Fonyód és a Balaton körül

Badacsony, Badacsonytomaj

Badacsony látképeA 71-es főúton visszafelé autóval közlekedve hamarosan a badacsonyi borvidék jellegzetes mediterrán klímáját is megízlelheti az arra látogató. Badacsony ritka természeti értékeket rejtő bazalt-hegye kedvelt kirándulóhely, ahol megcsodálhatók a vulkanikus működés emlékeként itt maradt “bazaltorgonák”, a csúcson lévő kilátóból pedig csodálatos panoráma nyílik a vidékre. A terület 1965 óta a Balaton-felvidéki Nemzeti Park része.
A város nevezetessége a “Balaton festőjeként” emlegetett Egry József múzeuma, amelyet a Balatont és Badacsonyt oly sokszor megörökítő művész egykori házában rendeztek be.
Feltétlenül el kell látogatni a hegyen Kisfaludy Sándor költő régi barokk stílusú présházába, amelyben ma is megkóstolhatók a jellegzetes zamatú finom badacsonyi borok teljes választéka.

Balatonboglári Borgazdasági Rt. Bormúzeuma (Szőlőskislak)

A Balatonboglári Borgazdaság az 1900-ban épült szőlőskislaki kastélyban alakította ki a bormúzeumot, ahol a balatonboglári borvidék szőlőtermesztése és borászata történetét, eszközeit mutatják be.

Bencés apátság romjai (Somogyvár)

A szőlőskidlaki bencés apátság romjaiNegyven évig itt volt a nyughelye a kolostoralapító magyar lovagkirálynak, Szent Lászlónak.
A várfallal körülvett kolostort és a templomot a török veszély erősödésekor hagyták el a szerzetesek, később végvárként szolgált, majd az egykor pompás kolostorépület és a hatalmas templom lassan az enyészeté lett.
Az 1983 óta nemzeti történelmi emlékhellyé nyilvánított romegyüttes a feltárások és rekonstrukciók után napjainkra igazi látványossággá vált.

Csillagvár (Balatonszentgyörgy)

A balatonszentgyörgyi csillagvárA Balaton nyugati csücskében, a tó fölé emelkedő erdős domboldalon található a Festetics grófok vadászvára. A csillag alaprajzú épület a világon egyedülálló. A fedett vár központi helyiségében található a több mint harminc méter mély kút, a kapitány-az őr és pihenő szobák, a füstös konyha stb. Itt kapott helyet a középkori életpanoptikum, mely hűen mutatja be a múlt egy napját.

Csisztapuszta gyógy- és termálfürdő

Csisztapusztai termálfürdőOlajkutatás közben bukkantak az 593 méteres mélyből feltörő 42 Celsius-fok hőmérsékletű hévízre, amely literenként 5200 mg oldott anyagot tartalmaz, vízhozama percenként 280-300 liter. A fürdőnek három nyitott medencéje is van. A fürdő termálvizét a Gyógyfürdő Igazgatóság 2006-ban gyógyvízzé nyilvánította. Alkalikus,kloridos, kénes összetételű vize bőrbetegségek, emésztőrendszeri és mozgásszervi betegségek, gyulladások,nőgyógyászati betegségek kezelésére, vérnyomási rendellenességek esetén, utókezelések kiegészítéseként vagy csak rekreáció céljából egyaránt rendkívül hatásosnak bizonyult.

Kápolnapusztai bivalyrezervátum

Bivalyrezervátum - kápolnapusztaA telep a hazánkban őshonosnak számító bivaly fennmaradásában, génállományának megőrzésében fontos szerepet játszik, s egyben a faj bemutatásának népszerű központja, mivel az állomány szelídsége közvetlen kapcsolatot tesz lehetővé a látogatókkal.

Keszthely és Hévíz környéke

Festetics-kastély KeszthelyA fonyódi Boros Kastélytól csupán félórányi autóútra található a Balaton-környék egyik leglátogatottabb térsége Keszthely és Hévíz. Keszthely építészeti és kultúrtörténeti emlékeivel, sajátos hangulatával vonzza a látogatókat, Hévíz pedig gyógyfürdőjéről nevezetes.
Hévízi gyógyfürdő
Múzeumai, műemlékei, történelmi nevezetességei, az igényesen felújított Festetics-kastély révén Keszthely az egyik leggyakrabban látogatott Balaton-parti város. A virágzó település a XX. század első évtizedétől kedvelt nyaralóhely, amely vonzó kulturális kínálattal is várja az ide látogatókat.

Kis-Balaton Nemzeti Park, a Nagybereki Fehérvíz természetvédelmi terület és a Kisvasút

Kis-BalatonA Kis-Balaton, mely egykor a balatoni öbölhöz tartozott, ma a Nemzeti Park része. Rendkívül értékes és védett madárvilága illetve vízi-bivaly rezervátuma feltétlen megtekintést érdemel.

Tanulmányi sétánkat még érdekesebbé teheti, ha kisvasúttal utazzuk át ezt a különleges hangulatú területet. A vasút, mely az 50-es évek óta közlekedik Balatonfenyves és Csisztapuszta gyógyfürdő között, valaha gazdasági használatra készült, ma már a túristák és főleg a gyerekek számára nagy kuriózum, a kis nosztalgia vonat kipróbálása valóban maradandó élményt nyújt mindenki számára.

A Nagy-Berek méltán nevezhető a természetkedvelők egyik legkedveltebb kirándulási célpontjának. Ez a terület a Balaton egykori turzásokkal elzárt öble. Az elzáródás után megindult a lápképződés. Pusztulását siettette a lecsapoló csatornarendszer építése. Ma már csak mélyebb fekvésű helyei őrzik a sás és nádtakaróval borított természetes állapotot,a magasabb, szárazra került területeken fás,ligetes részek alakultak ki.

Krisna-völgy (Somogyvámos)

Krisna-völgy SomogyvámosA Krisna-völgy Indiai Kulturális Központ és Biofarm Somogyvámos külterületén található, a Balatontól 30 km-re.
A Völgy területén jelenleg közel százötven Krisna-hívő szerzetes él, akik ökogazgdálkodással, védikus életmóddal foglalkoznak önfenntartásra törekedve.

Nikla: Berzsenyi Dániel költő lakóháza (múzeum)

Berzsenyi múzeum NiklaBerzsenyi Dániel (1776-1836) 1811-ben épült niklai lakóháza 1954 óta kiállítóhely, s a neves magyar klasszicista ódaköltő emlékét idézi fel. Az egykori kúria ma műemlék, parkja védett.

Őskohó múzeum (Somogyfajsz)

Őskohó múzeumEgy, a honfoglalás korában működött (X. századi) vasöntő műhelyt mutat be az Őskohó Múzeum. Ez a kohó úgynevezett gyepvasat dolgozott fel, amelynek fémtartalma elérheti a 30-40 százalékotot is.
A pusztakovácsi és libickozmai út elágazásánál épített díszes kapun át juthatunk el a múzeumhoz.

Révfülöp

RévfülöpA település Balaton túlsó partjának viszonylagos közelsége miatt évszázadok óta átkelőhely. Látogatott fürdő- és nyaralóhellyé a XIX. század végétől vált.
Révfülöpről több túraútvonal vezet a Káli-medencébe, amely a Balaton-felvidéki Nemzeti Park féltve őrzött területe, sok ritka növénnyel, 15 orchideafajjal.

Sümeg

A sümegi várSümeg a Balaton egyik kapuja. Nevezetessége a vár, amely 270 méter magasságban emelkedik a város fölé. A vár már a XIII. század közepe táján megépülhetett, hiszen IV. Béla király lakott benne egy ideig a tatárjárás idején. A következő századok alatt folyamatosan bővítették. Ma a legjobb állapotban lévő magyarországi vár. Érdemes ellátogatni a fegyver és kocsimúzeumba is. A város egyik legszebb épülete az 1748 és 1755 között emelt püspöki palota.
Nyáron mindennap lovagi játékok zajlanak. A várhoz meredek emelkedőn vezető gyalogút és a környékre nyíló széles kilátás szemléletesen érzékeltetik annak erődítmény jellegét.

Szigliget

SzigligetA várat a pannonhalmi apátság építtette 1260 és 1262 között. A 239 m magas Várhegy tetején hosszan elnyúló, elromosodott épület helyreállítása folyamatos. Gyönyörű panoráma nyílik innen a Balatonra. Az avasi templomromból,amely a XIII.sz –ból származik csak a torony maradt fenn.
Az Eszterházy kastély védett parkja növénytani érdekesség, amelyet Talabér Gábor főkertész alakított ki 1920 és 1945 között. A 12 holdas kertben száz évnél idősebb faóriások vannak; a mintegy 520 fa között 120 fenyőféle található.

Szántódpuszta

SzántódpusztaA Tihannyal, a Tihanyi-félszigettel szemben fekvő Szántódnál a legkeskenyebb a Balaton.
Érdemes felkeresni a Tihanyi apátsággal szemben fekvő egykori majorsági múzeumot, az eredeti épületeivel fellelhető, hagyományos mezőgazdasági udvart. Ugyanitt a különböző akváriumokban a Balatonban honos halfajok találhatók meg – ami nem utolsó sorban a gyerekek számára jelenthet izgalmas lehetőséget a Balaton élővilágával való ismerkedéshez.
A 7-es útról letérve tábla jelzi a tihanyi révkikötőt, ahol a Balaton egyetlen kompjárata működik, túristák és helybeliek ezreit szállítva naponta a gyönyörű Tihanyi – félszigetre.

Tavi-Loki városnéző kisvonat Fonyódon

Városnéző kisvonatA gumikerekű városnéző kisvonat Fonyódon a Vigadó téri parkolóból /kikötő/ indul a fonyódi hegyre, 15 perces várakozással a hegy tetején lévő panoráma sétánynál, ahonnan lenyűgöző látvány fogadja az utasokat.

Tihany

TihanyTihanyt 1055-ben alapított apátsága, egyház- és vallástörténeti műemlékei teszik nevezetessé. Szabadtéri néprajzi múzeuma a vidék népi építészetének hagyományait és tárgyait mutatja be.
Egyedi és érdekes már a félsziget felszíne is, amelyen az egykori vulkáni működés maradványai láthatók. A kráter-medencék mélyedéseit víz tölti ki, így a félszigeten két lefolyás nélküli tó is van: a Belső-tó, mely a horgászok kedvenc helye, és a védett, náddal borított Külső-tó, a vadmadarak paradicsoma.
Az apátságot I. András király 1055-ben alapította. A román stílusú altemplomban található sírja az egyetlen eredeti helyén lévő királysír. Az új apátsági templom a barokk egyik legszebb alkotása. Valamikor a Visszhang-domb volt Tihany egyik legfőbb nevezetessége, mivel a templom északi fala állítólag 15 szótagot is megismételt. A Pisky sétányon továbbhaladva megtekinthető a Babamúzeum és a Bencés Apátsági Múzeum, benne az értékes kőtárral.

Zalakaros

Zalakarosi élményfürdőFonyódtól mindössze húsz percre található Zalakaros a Balaton part egyik legdinamikusabban fejlődő gyógyüdülő helye. Kőolaj után kutatva találták itt 1962-ben a 96 °C-os – ásványi anyagokkal dúsan telített – termálvizet. A gyógyfürdő építése 1964-ben kezdődött és 1965. szeptember 1-jén fogadta első vendégeit.
A gyógyhatású vízre alapított fürdő 1965-ben nyílt meg, hozzá idővel gyógyászati központ, termálstrand, fedett fürdő, szauna-blokk, fitness- és wellness elemekkel kiépített élményfürdő kapcsolódott. A gyönyörűen parkosított környezetben található zalakarosi termál napjainkban Magyarország hatodik legnagyobb vendégforgalmú fürdője.

Zamárdi kalandpark

Zamárdi kalandparkA Zamárdi Kalandpark ősfái közt kifeszített köteleken létrehozott változatos akadályok és a mintegy másfél kilométernyi csúszópálya sportosan izgalmas szórakozást kínál gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.