Szobafoglalás

Foglalja le még ma szobáját a Boros Kastélyban!
Tovább...

Ajánlatkérés

Kérje árajánlatunkat online, vagy hívjon minket, kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!
Tovább...

Hírlevél

Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen híreinkről, ajánlatainkról!
Feliratkozom!

Bérelje ki a kastélyt!

Legyen Ön is kastélytulajdonos!
Kérje árajánlatunkat, és bérelje ki a Boros Kastélyt!
Tovább...

Látnivalók

Fonyód, mint a legtöbb gazdag történelmű Balaton-parti város egyaránt bővelkedik épített- és természeti kincsekben, látványosságokban. Ezekből emeltünk ki néhányat a teljesség igénye nélkül, mintegy kedvcsinálóul egy kis fonyódi városnézéshez.

Velics villa (Fonyód helytörténetét és néprajzát bemutató állandó kiállítás)

Velics villa - Fonyódi múzeumA Kossuth-erdő északnyugati sarkában áll az egykori Velics villa épülete, ami ma a Fonyódi Múzeumnak ad otthont.
Velics Antal emléktábláját 2006-ban avatták fel.
A múzeumban a Balaton állat- és növényvilágát, kultúrtörténetét, Fonyód helytörténetét és néprajzát bemutató állandó kiállítás tekinthető meg, de időszaki tárlatokkal is várják a látogatókat.
Ugyancsak a villa falán található Szirnyei Merse Pál festőmuvész emléktáblája.
Itt tartózkodása során (1916-17) kilenc festményt festett Fonyódról és a Balatonról.

Valkó-kilátó

Valkó kilátó panoráma
A József utcán található Valkó-kilátónál csodálatos panoráma tárul elénk a Balaton északi partján magasodó tanúhegyekkel.

Szaplonczay Manó emlékoszlop

Szaplonczay Manó emlékoszlopaSzaplonczay Manó megyei tisztifőorvos volt. Egyik vadászata után vette rá barátját, a földbirtokos Zichy Bélát, hogy birtokának egy részét parcellázza fel a leendő nyaralók számára. Így alakult ki 1894 és 1900 között a tulajdonosról elnevezett Bélatelep.
Az emléktábla előtt kanyargó ösvény mentén mesés balatoni kilátás mutatkozik.

Gróf Zichy Béla emléktábla

Születésének 150. évfordulóján, 2001-ben állítatta a Fonyód Városvédő és Szépítő egyesület az emléktáblát Bélatelep névadójának, gróf Zichy Bélának emlékére, aki – a fonyódi Várhegyen levő erdejének egy részét átengedve – lehetővé tette a fonyódi villatelep felépítését.

Várhegy- kilátó

Várhegy kilátóA déli part egyik legszebb panorámája innen tárul a szemünk elé.
Látható a Badacsony, Szigliget és a Szent György-hegy, a Keszthelyi-hegység. Ezt követik a berényi dombok, a keresztúri part, Balatonmáriafürdő és Balatonfenyves villái. Tovább a Tóti-hegy, a boglári domb, mögötte a somogyi part egyenes vonala, a Tihanyi-félsziget, Balatonkenese, délnyugatra pedig a Nagyberek mocsármaradványai.

Fonyódi móló és vitorláskikötő

Fonyódi vitorlásikikötőA fonyódi a Balaton leghosszabb mólója. Hossza 464 méter. A túloldali hullámtörő gát és a móló közti rész Siófok és Balatonfüred után a Balaton harmadik legforgalmasabb kikötője.

Hajóállomás

A fonyódi hajóállomásról indulnak a Balatoni Hajózási Zrt. sétahajó járatai, a gyerekhajók és a retró diszkóhajók.

Sipos-hegyi kilátó és erdei tornapálya

Panoráma a Sipos-heyi kilátóbólA Balaton partján egyedül erről a helyről látható tiszta, páramentes időben teljes hosszában, Keszthelytől Keneséig a Balaton.
Sipos József a Csehiben lakó Szentes testvérektől vette meg 1868-ban a területet, amelyen akkor még szőlő és pince állt. A fonyódi kettős kúp keleti csúcsát ebben az időben nevezték el Sipos-hegynek.
A 76 méter magas kilátót, 1987-ben építették a postai mikrohullámú átjátszók miatt .

Műemlék Présház étterem

Műemlék Présház Étterem FonyódA palánkvártól nyugatra, a Lenke utca 21. sz. alatt áll Fonyód egyetlen, máig is megmaradt népi műemlék épülete, a 200 éves Présház-étterem. A birtokos Lengyel család építtette az 1800-as évek legelején a szőlőbirtok kiszolgálására.

Fácános palánkvár

Fonyódi palánkvárA fonyódi Fácános vár egy középkori palánkvár. Területén a középkori templom alapkövei és a 1900-as években újraépített palánkok és a fából készült őrtornyok, illetve a vizesárok maradványai találhatóak.
A várban minden évben megrendezik a Fonyódi Várjátékokat.

További látnivalók Fonyódon:

  • Dísztér

  • Feng hsui galéria

  • Panoráma-sétány és villasor

  • Piac és kirakodóvásár