Szobafoglalás

Foglalja le még ma szobáját a Boros Kastélyban!
Tovább...

Ajánlatkérés

Kérje árajánlatunkat online, vagy hívjon minket, kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!
Tovább...

Hírlevél

Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen híreinkről, ajánlatainkról!
Feliratkozom!

Bérelje ki a kastélyt!

Legyen Ön is kastélytulajdonos!
Kérje árajánlatunkat, és bérelje ki a Boros Kastélyt!
Tovább...

A Kastély története

A Boros Kastély a Balaton déli partján, Fonyódon, a közkedvelt üdülővárost körülölelő Nagyberek természetvédelmi területén, 30 hektáros birtokon fekszik a környék jelentősebb vadászterületeinek és a csisztapusztai gyógyfürdő szomszédságában.

Gróf Zichy Béla szobraGróf Zichy Béla gazdag földbirtokos család sarja az 1890-es években felkarolta a Balaton-kultusz eszméjét és átadta a fonyódi Várhegyen lévő 100 holdas erdejének egy részét abból a célból, hogy a Balaton part talán legpatinásabb villatelepét hozza létre. Ennek egyik máig fennmaradt és 2000-re rekonstruált épülete a mai Boros Kastély.

A 30 ha-os természetvédelmi területen épült vadászkúriából a főúr vadász és lovas szenvedélyének egyaránt hódolhatott. A kastély körüli érintetlen természet a mai napig jelentős vadászterület maradt.

A Boros Kastély régenAz egykoron Zichy gróf családja által birtokolt kúria a 80-as évekig a helyi tőzegbánya irodájaként funkcionált miközben állapota évtizedeken keresztül jelentősen romlott. A kilencvenes évektől kezdve a helyreállításnak köszönhetően hamarosan visszakapta régi, a múltat idéző hangulatos vadászkastély jellegét.

Boros Kastély régenA családi kézben működő kastély a család összetartó, áldozatkész munkája nélkül aligha születhetett volna újjá jelenlegi formájában.
Az épület saját kezűleg, a házigazda töretlen lelkesedésével, óriási munkabírásával, szakmai hozzáértésével és kitartásával épült újjá.

Fénykép a régi időkbőlEgy ilyen sikertörténet részeként talán kevesen mondhatják el magukról azt, hogy a tulajdonos valaha ezen a birtokon még kubikusként, felesége pedig napszámosként dolgozott. Az épület újjáépítését követően, melyben a család minden tagja részt vett, – ahogy a nyolcvan esztendős nagymama is- az építőmester úr mára, mint saját kastélya tulajdonosaként mesél érdekes történeteket az épület és környezete korábbi sorsáról, miközben nagy szeretettel vezeti körbe vendégeit az épület ódon falai között.

A Boros Kastély napjainkbanA Boros Kastélyt azon vendégeink számára ajánljuk, akik valódi, pihentető kikapcsolódásra vágynak távol a nagyvárosok zajától, a zsúfolt üdülővárosok nyaralóinak tömegétől, akik szeretnék a természetet igen közel engedni magukhoz, miközben nap mint nap élvezhetik a Balaton páratlan szépségű vidékét, a fonyódi hegyeket és közben hódolhatnak a balatoni vízi sportok széles választékának is.